Categories
ללא קטגוריה

ביס מבגסו

נעמה תמיד אהבה לאפות מתוקים וידעה שתעסוק בזה בעתיד , אבל איך שהגיעה לגיל שאפשר להתחיל, צצו מחשבות וערעורים, אז היא נסעה לחפש במאמא אינדיה את התשובות בעצמה . לאחר שחזרה ארצה, נעמה בחרה לשתף ולשמח אותנו במתכון של עוגת הבגסו קייק , בגירסא פשוטה וקולעת שתשדרג לנו כל מאנץ'

אהלן חברים,

קוראים לי נעמה.

תמיד ידעתי שאני אעסוק בקונדיטוריה, כשסיימתי את העבודה המועדפת שלי ישר יצאתי עם הכסף שהרווחתי כדי לבזבז אותו על מחיה בתל אביב וקורס קונדיטוריה.

אחרי חצי שנה של לימודים יצאתי לעבוד שנה בקונדיטוריה בעפולה 'מקלות וניל'

במהלך השנה זאת היו לי הרבה מחשבות וערעורים אז החלטתי לצאת ולפתור אותם.

וממש לא מזמן חזרתי ממסע של חצי שנה בהודו.

מסע שיצאתי אליו כדי לחשוב על המשך דרכי וכמו כולנו העיסוק האין סופי של 'מה אני רוצה מעצמי ומחיי'.

כשיצאתי לדרך ידעתי בערך, משמועות ומדיבורים של חברים מי זאת מאמא אינדיה ,אבל ככל שהדרך התקדמה הבנתי כמה החופש המוחלט שלה נותן לך את האפשרות לראות את העולם בפרספקטיבה חדשה, רחוקה יותר ובהירה יותר. ושלא אתחיל לדבר על כמות האומץ שהיא יודעת להזרים לך בדם…

במהלך המסע שלי הבנתי כמה המקצוע שבחרתי לעצמי באמת חלק חשוב ומרגש מחיי.

ושאין מקצוע כיפי יותר מלשמח אנשים אחרים בעזרת מתוק. ולא משנה איפה הייתי תמיד חיפשתי הזדמנות להכניס למטבח ולאפות או לבשל.

לקום בקיריגנגה לבוקר חדש עם צ'אי ופרוסה של  לחם בננה עם שוקולד ואגוזים.

לחיות בגסטהוס בקאסול ולהכין ארוחת בוקר מפנקת.

לנדוד עד למדינות הצפון מזרחיות וללמד הודי אסאמי עקשן שישראלים בגסטהוס יודעים יותר דברים, חוץ מלעשות 'באלגן' אלא גם קינוחים טעימים ומפייסים.

להגיע לג'ונגלים של מדינת מיזוראם בשבע אחיות ולהכין לקהילה היהודית ,שבט המנשה האבוד , בפעם הראשונה בחייהם סופגניות מלאות בריבה ואבקת סוכר מעל בחנוכה.

לאפות חלות לארוחת שישי אצל משפחה נוצרית לחלוטין.

וכמובן לחיות בוואטה קאנל ולקבל ליידך מטבח שאתה היוצר הראשי ופשוט להכין כל מה שעולה לראשך.

והנה אני עכשיו…  אחרי המסע אחרי שבחנתי כל קינוח במסעדות תיירים ,ביקרתי ברבות מהג'רמן בייקרי הפרוסות כמעט בכל הודו וגם הסתובבתי בשווקים ההודים אחר חיפוש המתוק.

רוצה להציג לכם את הקינוחים מהודו אצלכם במטבח.

תהנו.

 

באגסו קייק – המתכון:

המצרכים צילום: ניצן צברי

שכבת עוגיות-

  • 250 גרם עוגיות
  • 150 גרם חמאה

 

  1. מרסקים בקערה את העוגיות לפירורים.
  2. ממיסים את החמאה בקערה נפרדת במיקרו בערך דקה, תלוי כמה המיקרו חזק.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת לקערת העוגיות ומערבבים.
  4. מעבירים את מסת העוגיות לתבנית ומשטחים היטב על כל תחתית התבנית.
  5. את התבנית מכניסים למקפיא ל15 דקות.

 

משטחים היטב ומכניסים למקפיא צילום: ניצן צברי

 

שכבת ריבת חלב-

  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם ריבת חלב

 

  1. שמים בסיר את ריבת החלב ואת החמאה ומחממים על אש קטנה, כדי שלא יישרף מערבבים תוך כדי, עד לאיחוד של ריבת החלב והחמאה.
  2. מוציאים את התבנית עם שכבת העוגיות ושופכים את ריבת החלב והחמאה על העוגיות.
  3. עם לקקן דואגים שריבת החלב תכסה את על שכבת העוגיות.
  4. מעבירים למקפיא ל30 דקות  נוספות.

מערבבים עד שנוצר מרקם חלק צילום: ניצן צברי

 

שכבת השוקולד-

  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד

 

  1. שמים בקערה את החמאה עם השוקולד וממיסים במיקרו או על בן מרי (קערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים).
  2. מערבבים היטב עד למסה אחידה.
  3. מוצאים את התבנית ושופכים את השוקולד על שכבת ריבת החלב.
  4. עם לקקן דואגים שהשוקולד יכסה את שכבת ריבת החלב (אל דאגה, אולי במבט ראשוני הכמות תראה לכם קטנה מדי, אבל אני מבטיחה שהיא מתאימה).
  5. מחזירים למקפיא ל15 דקות אחרונות.

 

שופכים את השוקולד על שכבת ריבת החלב צילום: ניצן צברי

 

מוציאים את ה"באגסו קייק" וחותכים לריבועים.

 

חותכים לקוביות ו…מתנפלים! צילום: ניצן צברי

 

תשמרו את הבאגסו קייק בתוך קופסא במקפיא ובכל פעם שתרצו לחזור לדרהמסאללה תוציאו ריבוע תעצמו עיניים ותנגסו בהימצ'אל הקסומה…

נעמה רוזנקרנץ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *