Categories
ללא קטגוריה

המאמא של לאליטה מלמדת אותנו לבשל

כמה פעמים ניסיתם להסביר למישהו מה זה מאלאי קופטה או פאלאק פניר ולא הלך?? קבלו כמה מתכונים הורסים כמו שרק המאמא של לאליטה יכולה ללמד...

**גם אני כמו כולם ניסיתי להבין מה זאת גבינת הפניר שנמצאת בכל המנות. בארץ הכי דומה לזה וגם נוח לבישול אלה גבינות החלומי והפטה. במתכונים השארתי את השם פניר – בכל זאת.. קצת כבוד לגבינה!**

 

פאלאק פניר (ל-2 אנשים):

מצרכים:

חצי קילו תרד טרי

6 שיני שום קצוצות

100 גרם גבינת פניר  

כף שמן

כף כמון

תבלין מאסאלה

מלח

 

אז מה עושים?

מאד פשוט!!!

חותכים חצי קילו תרד (לא צריך לקצוץ) ומרתיחים (בלי מים ובלי כלום!) על אש קטנה עם קצת מלח. מחכים עד שהתרד יתאדה לגמריי וכל המים ייצאו החוצה.

מכניסים את התרד המאודה יחד עם  50 גרם פניר לבלנדר – מערבבים הכל עד לעיסה אחידה.

מטגנים את העיסה עם כף שמן וכף כמון ומוסיפים את שיני השום הקצוצות. עם הבישול להוסיף כפית של תבין מאסאלה (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם), מלח וקוביות קטנות של פניר. במהלך הבישול להוסיף כל פעם קצת מים עד שהכל מתבשל כמו שצריך!

 

 

מאלאי קופטה (ל-2 אנשים):

מצרכים לרוטב:

בצל בינוני אחד

4 שיני שום

ג’ינג’ר

6 אגוזי קשיו

3 שקדים

עגבניה אחת

גרעיני מלון מיובשים (אני לא מצאתי, השתמשתי בצנוברים ויצא סבבה)

מצרכים נוספים:

2 תפוחי אדמה בינונים

שמן

חצי כפית כורכום

חצי כפית מאסאלה

חצי כפית צ’ילי

כף קורנפלור (קמח תירס)

צימוקים

50 גרם פניר

כוסברה

 

אז מה עושים?

מרתיחים בסיר לחץ 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לחצי.

מכניסים לבלנדר את כל המצרכים להכנת הרוטב ומערבבים הכל יחד עד שמקבלים רוטב סמיך. את הרוטב ביחד עם קצת שמן מטגנים על אש גבוה. מוסיפים חצי כפית כורכום, חצי כפית מאסאלה וחצי כפית צ’ילי. מערבבים את הכל יחד ומשאירים על האש. אחרי 10 דקות בערך מוסיפים כוס מים מנמיכים לאש בינונית ונותנים לזה להתבשל כ-20 דקות.

הכנת המילוי – מערבבים יחד קוביות פניר קטנות, צימוקים, כוסברה קצוצה וקצת קצת מאסאלה.

את תפוחי האדמה המורתחים מגרדים על פומפייה (כל חצי בנפרד – יותר נוח) מוסיפים קצת מלח ולשים עיסה. יוצרים צורה של כדור ומכניסים פנימה את המילוי. סוגרים את הכדור ומקמחים בקורנפלור. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד שמתקבל גוון זהוב. להעביר את התפוחי האדמה למחבת עם הרוטב ומכסים את כל הכדור עם הרוטב.

להגשה – 2 מאלאי קופטה בכל צלחת עמוקה שקועים עד החצי ברוטב.

תוספת מומלצת – אורז לבן

 

ביריאני (אורז עם ירקות):

מצרכים:

כוס אורז לבן מורתח

כרובית קטנה

אפונה טרייה

2 גזרים קטנים

בצל חתוך לפרוסות

כף שום מגורד

כף ג’ינג’ר מגורד

קשיו, שקדים, צימוקים וצנוברים (בין 3-7 יחידות מכל דבר – לפי הטעם)

כפית כמון

כפית הל

עלה דפנה

כפית כורכום

כפית מאסאלה

עגבניה מגורדת

חצי כוס חלב

2 כפות כרד (יוגורט)

מלח

מרגרינה

 

אז מה עושים?

משרים במים את הקשיו, השקדים, הצימוקים והצנוברים ל-2 דקות בערך.

מחממים מחבת על אש קטנה עם מרגרינה. מוסיפים את הכמון, ההל והבצל. אחרי שהבצל תופס קצת צבע מוסיפים את השום והג’ינג’ר המגורדים ומערבבים הכל טוב טוב. מוסיפים את הירקות החתוכים (כרובית, גזרים ואפונים) ומטגנים עד שהירקות משחימים. מוסיפים למחבת את העגבניה המגורדת, 2 כפות יוגורט, כפית מאסאלה וכפית כורכום . אחרי כמה דקות בישול להוסיף את הקשיו, השקדים, הצימוקים והצנוברים למחבת יחד עם עלה דפנה. לאחר כמה דקות בישול נוספות לשפוך למחבת חצי כוס חלב וקצת מלח. לערבב ולהשאיר על אש קטנה ל-15 דקות.

להוסיף למחבת כוס אורז מורתח ולערבב הכל טוב טוב טוב ולכסות. משאירים על אש קטנה עד שכל המים מתאדים החוצה.

 

גרליק נאן:

מצרכים:

כוס קמח

2 כפות יוגורט

4 שיני שום קצוצות

מים

חמאה

 

אז מה עושים:

לשים הכל (חוץ מהחמאה) עד להתגבשות עיסה אחידה. להשאיר בחוץ 10 דקות. לפתוח את הבצק לשים על המחבת על אש קטנה, לגרד חמאה על הבצק, כל פעם קצת.

 

 

בתאבון!!!!!!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *