Categories
ללא קטגוריה

המומחים להודו

מה הוביל מושבניק וקיבוצניק עם חזרתם ארצה מהודו להתחיל להתמקצע בביטוח ולהפוך עם הזמן לחברה המתמחה בביטוח נסיעות למטיילים?  ומהם שלושת הדברים  שהם ממליצים לקחת בחשבון לפני שסוגרים ביטוח?

כתיבה: אילנה פצ'רסקי | עריכה: סיגל קריב

אוריה נסאו ואור מרקוס חזרו מהטיול להודו, למדו והתמקצעו בחברות הביטוח הגדולות בישראל. לאחר שנים בתחום החליטו לצאת לדרך עצמאית ולהעניק שירותי ביטוח למטיילים בחו"ל. הם חלמו להשתמש בידע הרב שצברו עם השנים כמטיילים ותיקים ולהעניק למבוטחים שלהם ראש שקט וכיסוי מלא לטיול שלהם.

ספרו קצת על עצמכם.

"אנחנו אור ואוריה,המושבניק (כפר מונש) והקיבוצניק (כפר רופין). אנשי משפחה, מטיילים הרבה בעולם, עוסקים בתחום ביטוחי נסיעות, יש גם יקב בוטיק ומשקיעים בהודו (יש לנו בית קפה וכמה גסטהאוסים בגואה)."

איך נולד החיבור להודו?

אוריה: "אני משתדל כל שנה באוגוסט לברוח מהחום בבקעה ולטוס עם כל המשפחה להודו. הטיול הראשון שלי התחיל ממש אחרי הצבא לתקופה של כחצי שנה ומאז אני כמעט כל שנה חוזר למולדתי השנייה.

חזרתי מהטיול אחרי צבא עם תובנה, שצריך לטייל כמה שיותר בחיים האלה, לנסות לצבור חוויות ולא מכוניות. היום, כאבא, אני מוצא את האיזון האופטימלי עבורי ".

 

״כמעט כל שנה חוזר למולדתי השנייה״ אוריה נסאו

 

מה הוביל אתכם להקים סוכנות ביטוח שמתמחה בטיולים להודו?

אור: "באופן טבעי, המשיכה להודו והחיבור לדני אברהמי, הם מה שהניעו אותי להתמקד בהודו. כיום הסוכנות שלנו עוסקת רק בביטוחי נסיעות עם התמחות במזרח ובהודו בפרט".

כשואמרים "מתמחה" למה הכוונה?

"שאלה טובה – מי בוחן אותי כמתמחה ?  אני חושב שהכרת תחום ביטוחי הנסיעות יחד עם הכרת השטח + הקשרים העסקיים שלנו  – הופך אותנו למתמחים –  למרות שאם תשאלי אותי אני לעולם לא אגיד לך שאני מתמחה אלא אדגיש שהתחום היחיד שאנחנו מתמקצעים בו – הוא ביטוחי נסיעות לחו"ל בדגש הודו ויעדי המזרח".

מה שם החברה שהקמתם? כמה זמן היא קיימת?

אור: "שם החברה הוא המשפחה של אוריה-נסאו – שזה קצת כמו לנסוע לחו"ל . אוריה הקים לפני שבע שנים את הסוכנות, אני הצטרפתי אליו לאחר שעבדתי חמש שנים כמנהל מכירות בתחום ביטוחי נסיעות לחו"ל בחברת מגדל".

כשטסים להודו, מהם שלושת הדברים שמבחינתך חשוב לקחת בחשבון לפני שסוגרים ביטוח?

  1. סוכן ביטוח – ועדיף כזה שעיקר הפעילות שלו נסיעות לחו"ל – כזה שיעמוד על הרגליים האחוריות שלו באמצע הלילה וידאג במקרה חירום ללקוח שלו.
  2. חברה מבטחת – שתחום הנסיעות לחו"ל אצלה הוא לא בשוליים – כלומר שהיא לא מחזיקה את המוצר רק בשביל שיהיה, צריך להבין היטב את התחום.
  3. מחיר.

 

למה ישראלים בדרך כלל לא שמים לב בעת סגירת ביטוח נסיעות?

"תלוי מי עושה את הביטוח.אמא או אבא -ששמים לב להכל כשהילד נוסע לטיול הגדול, או הילד בעצמו שעושה את הביטוח.  הוא כנראה לא ישים לב לכלום מלבד המחיר – וכאן הבעיה… הכל בסדר עד שקורה משהו".

 

למה ביטוח נסיעות גנרי לא מתאים למטיילים להודו?

"בגדול כל הביטוחים היום הם אותו הדבר- כלומר הכיסוי הביטוחי היבש. הבעיות מתחילות כשצריך משהו ואז גם חברת הביטוח צריכה להכניס את היד לכיס. כאן אנחנו נכנסים לתמונה ועובדים רק עם החברות הרלוונטיות ליעד זה.

בנוסף, יש אצלנו דבר שנקרא חבילת הסיוע עד הקצה. חברות הביטוח מציעות כיסוי ביטוחי יבש- כלומר כיסוי להוצאות כספיות שעלולות להגרם במהלך הטיול. אך יש לקחת בחשבון עוד דבר חשוב ושכיח הרבה יותר: מה קורה אם אנחנו זקוקים לעזרה מקצועית בארץ זרה? לדוגמא: אם איבדנו את הדרך, או אם נגנב לנו התיק עם כל הכסף והפספורטים שלנו, או אם פספסנו טיסה, או אם נתקענו עם הרכב או חלילה מקרה אלימות או הטרדה מינית. המשותף לכל המקרים האלה, שמה שצריך כדי להיחלץ מהם זה בעיקר הדרכה וליווי מקצועי. במיידי. חברות הביטוח לא מספקות שירותים כאלו. לצורך כך חבילת הסיוע של עד הקצה, מעמידה עבור המבוטחים שלנו חמ"ל דובר עברית 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע, אשר מאויש במומחים לסיוע במקרים אלו. המומחים יקחו את ניהול האירוע המלחיץ אליהם. הם ידריכו מה לעשות ויסייעו למבוטחים שלנו להמשיך בטיול במקום להשאר לבד במקום רחוק".

 

״הכל בסדר עד שקורה משהו״ אור מרקוס

 

מהו המקרה הכי מרתק\מפחיד\הזוי שיצא לכם לתת לו סיוע?

"חילוצים מורכבים יש לצערנו המון, כמו גם חברים שאכלו פטרייה אחת יותר מידי והיה צריך לרדוף אחריהם בחצי הודו בשביל להחזיר ארצה, אבל המקרה הכי חזק היה, שמטייל ששדדו אותו הלך לתחנת המשטרה והיה צריך להעיר את השוטר!״

כמה ישראלים בשנה בפועל באמת מפעילים את הביטוח בעת טיולם להודו?

"ביטוח זה סטיסטיקה ככל הנראה 50% יפעילו בדרגה כזו או אחרת".

האם הביטוח שלכם מומלץ גם למטיילים במזרח כולו ולא רק בהודו?

"כמובן , אנחנו מתמחים בביטוחי נסיעות לחו״ל –עם דגש חזק על המזרח והודו (קל לנו- אנחנו מכירים מלא מרכזים רפואיים ואנשי קשר בהודו אם חלילה יש צורך אנחנו יודעים לשלוח ולהפעיל את כל מי שצריך).

טיפ שלכם למטייל להודו.

טיילו, תכבשו את העולם, תאכלו טוב, תכירו אנשים טובים ותחזרו הביתה בשלום לתכנון היעדים והטיולים הבאים שלכם.

ואל תשכחו לבטח אצל המומחים

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *