Categories
ללא קטגוריה

יוצאים מהארון

הצבעים של הביגוד ההודי מופיעים בתפארתם ובגווניה של כל צבעי הקשת. בין אם אתם ואתן פאשניסטים מושבעים או סתם מטיילים בהודו, החלטנו לעשות לכם קצת סדר במלתחה ההודית- כדי שגם אתם תוכלו לשלוט בשיק המקומי. סארי סארי יה!

כמה פעמים יצא לכם ללבוש לונגי מחוץ לחוף? ולגברים שביניכם, האם חשבתם פעם ללבוש שמלה או פריט שדומה לזה? בנות, עם יד על הלב ,כמה צבעוניים הבגדים שיש לכן בארון?

אם נסתכל על האופנה ההודית המסורתית והמודרנית- אולי נראה עד כמה שאנחנו בעצם מרובעים בלבוש שלנו..

אחד הדברים היותר בולטים בהודו הססגונית הוא סגנון לבושן של הנשים. גם לנשים בהודו יש סטייל. הוא אומנם שונה מאוד מזה שלנו, אבל מדובר בסגנון צבעוני, מעניין ומעורר השראה. באופן כללי מה שמיוחד בהודו הוא שלכל מדינה ומחוז ישנו לבוש מסורתי אשר מייחד את אנשיה ונשותיה. הלבוש של נשות הודו משתנה מאוד בהתאם לאקלים באותו איזור, התרבות המקומית, הבדלים דתיים וכן האם מדובר בהתיישבות עירונית או כפרית. במקומות עירוניים לבוש מודרני נפוץ יותר וכתוצאה מכך נוצרים שילובים של סגנון לבוש מזרחי ומערבי יחדיו. לדוגמה קורטי (Kurti) או קורטה (Kurta) עם ג'ינס זהו מראה נפוץ באזור מומבאי ופונה. באזורים הכפריים לעומת זאת נהוג לבוש מסורתי יותר, והנשים תמיד לובשות סארי. בכל אופן, בהודו קיים מבחר גדול של כותנות, אריגים ובדים צבעוניים אשר עשויים להפוך כל בגד לייחודי.

ישנם מספר סוגי בגדים אשר ייחודיים לנשות הודו:

סארי Sari/saree– עשוי בד ארוך שאינו תפור,ונתלה בהצלבה על הגוף באופן רפוי, על חולצה מחוייטת שלרוב תואמת לסארי, ולרוב נלבש מעל קומבניזון. אורכו של סארי עשוי לנוע בין 4 ל-9 מטרים לאורך. הסארי נפוץ בכל רחבי הודו באינספור דגמים והוא המרכיב המרכזי ביותר באופנת הנשים ההודית. הסטייל הנפוץ ביותר של סארי הוא כותנה אשר עוטפת את המותן והסיומת שלה נתלית מעל כתף אחת בלבד, משווה מראה לא סימטרי. חולצות סארי לרוב בעלות מחשוף גב נמוך, אשר נקשר בסרט נופל.

 

סארי ישראלי. צילום: שחף זיידנר

 

סלואר קמיז salwar kameez – נלבש לרוב באיזורים הצפוניים של הודו, כמו פונג'אב , הריאנה והימצ'אל פרדש. הבגד מורכב מסלואר (מכנסיים רפויים וצרים בקרסוליים) וקאמיז- חולצה או טוניקה ארוכה. השמלה פופולארית בקרב ילדות ונערות צעירות, וגם בקרב כוכבות בוליווד.

סלוואר קמיז. צילום: ויקיפדיה

 

דופאטה Dupatta הוא צעיף שלרוב נלבש בשילוב עם סלואר קמיז. זהו צעיף מסורתי אשר מכסה את הראש והכתפיים, או נלבש על הכתפיים. בימים אלו הוא יותר נפוץ כפריט אקססורי אופנתי. החומר ממנו הוא עשוי תלוי ומשתנה- בין היתר כותנה, גיאורגט (אריג שקוף בעל מגע משיי), משי, שיפון ובדים אחרים.

 

דופאטה. צילום: ויקיפדיה

 

להנגה צ'וליLehenga choli  – גגרה צ'ולי Ghagra choli))- שמלה מסורתית בחלקיה הצפוניים של הודו כמו גוג'ארט,רג'אסטן, אוטר פרדש ומדיה פרדש. הלהנגה היא חצאית ארוכה רקומה ובעלת כפלים. הצ'ולי הוא עיטור הנלבש לעיתים עם הסארי, בין הכתפיים לחזה. הוא מחוייט, ועשוי שרוול קצר עם צווארון נמוך.להשלמת המראה נלבשת הדופאטה. הלהנגה צ'ולי משמשת הן ללבוש יומיומי, והן ללבוש חגיגי עבור פסטיבלים וטקסי נישואין.

 

רקדנית בלונגה מודרנית. צילום: ויקיפדיה

 

קורטי Kurti או קורטה Kurta -חולצה ארוכה רפויה ונופלת שלעיתים מגיעה עד המותן, ולעיתים עד הברכיים. נשים בהודו לובשות אותה כלבוש יומיומי, ולעיתים אפילו לעבודה במשרד. הרבה פעמים הקורטה נלבשת עם צעיף דופאטה (הידוע כ'צעיף הודי').אפשר ללבוש את החולצה עם מכנסי סלואר שהם רחבים במותן וצרים בקרסוליים או מכנסי צ'ורידאר (Churidar) שהם צרים לאורך כל הרגל, ואפילו עם ג'ינס. הקורטה פופולארית גם בקרב הגברים.

 

מדי צוות מלון בהודו. צילום: ויקיפדיה

ונעבור לגזרת הגברים- כי גם לגברים בהודו יש סגנון לבוש ייחודי. בין מלבושיהם המסורתיים של ההודים נמנים הקורטה (Kurta), פג'מה (Pajama), דוטי (Dhoti), לונגי (lungi) ובגדים מסורתיים אחרים. הקורטה והפג'מה הם בגדים פופולריים יותר בקרב אנשי הודו ונלבשים הן באירועים פורמליים והן ביום יום. הקורטה, כמו אצל הנשים הינה שמלה ארוכה ורפויה, והפג'מה הם מכנסיים קלי משקל הנשרכים בחוט גומי.

 

קורטה גברית. צילום: ויקיפדיה

הדוטי הינו פיסה מלבנית של בגד שאינו תפור (בדומה לסארי של הנשים) באורך חמישה מטרים הנכרך סביב הרגליים והמותניים ונקשר במותן. הוא ידוע בשמות שונים ברחבי הודו-כמו לאצ'ה (Laacha) בפאנג'ב, מונדו (Mundu) במאלאיאלם ודוטי בבנגל. שמלת הדוטי נעשתה פחות פופולארית עם השנים- ככל שהחברה בהודו נעשתה מודרנית, אך עדיין יש לה מקום של כבוד בקרב פוליטיקאים, מוזיקאים, רקדנים ואזרחים בדרגות בכירות.

הלונגי, המוכר לנו כפריט לבוש לחוף- הנכרך סביב המותניים. מקורו מדרום הודו, והפופולריות שלו צברה תאוצה גם במדינות נוספות במזרח אסיה. הלונגי עשוי כותנה ומופיע באורכים ובגזרות שונים, עם שלל הדפסים צבעוניים. הוא פופולרי בעיקר בדרום הודו, שם הטמפרטורות לעיתים כה גבוהות שלא מתאים ללבוש מכנסיים. בקרלה הלונגי נלבש כפריט קז'ואל יומיומי, בקרב גברים ונשים, בעיקר באיזור החופים.

 

ילד בלונגי מסורתי. צילום: ויקיפדיה

 

שרוואני (Sherwani) – הינו מעיל גברי מעוצב להפליא, אשר נתפר בהתאם למידות הגוף. נלבש מעל קורטה, פג'מה, ואפילו דוטי. זהו פריט לבוש הנפוץ בחתונות, אירועים מסורתיים ומסיבות. במוסדות ממשלתיים גברים נוהגים להופיע בשרוואני שחור. השרוואני נלבש בקרב גברים בכל הגילאים ועל אף שהינו פריט לבוש פופולרי מאוד בקרב גברי הודו, מוצאו בכלל במדינות מרכז אסיה.

 

הכי רשמי..שרוואני. צילום: ויקיפדיה

 

אז אחרי שהבנו איך כדאי להתלבש, לאן ומתי, חשוב לזכור שמתחת לכל הבגדים האלו כולנו בני אדם. הבגדים הם רק סממן חברתי ותו לא.

מקווים שבפעם הבאה שתסעו, יהיו בידיכם הכלים להיות הכי הודו-שיק שיש!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *