Categories
ללא קטגוריה

“כופתה לי כופתה לך, כופתה לך כופתה לי..”

אחרי שפינק אותנו במתכון לפאלאק פאניר, שחף בנדרקר (29) מנס ציונה, ממשיך בחגיגות.

והיום- מלאי כופתה!

אני אומר לכם בכנות מוחלטת, כמו כל האוכל ההודי, אין דבר כזה מתכון אחד למלאי כופתה, פשוט כי כל אחד מכין את זה שונה מהשני. למתכון המושלם שלי למלאי כופתה (עדיין עובד על להפוך אותו למושלם יותר), הגעתי לפי הסטנדרטים והנגיעה האישית שלי. כמובן ש"טבענתי" את המתכון שכן בגרסה המקורית יש שימוש בפניר (גבינה הודית) והררי חמאה ושמנת. אז הגרסה שלי לא רק טבעונית אלא פשוט יותר בריאה ועריבה לחיך.תתכוננו למתכון שהוא יותר טוב מהמקור…

צילום: שני הלוי

 

 

המתכון הינו לכמות של 4 סועדים- ממולץ להגיש עם צ׳אפטי או אורז בסמטי הודי.

זמן ההכנות – שעה וחצי

 זמן הבישול – חצי שעה

זמן הכנה כולל – שעתיים

 

קושי ההכנה – בינוני (שלבים מרובים אך לא מסובך(

 

מצרכים לכופתאות:

2 תפוחי אדמה גדולים

כפית כורכום

400 גרם טופו קשה

חצי כפית הל

חצי כפית אבקת צ'ילי חריף

20 גרם קשיו

20 גרם שקדים מקולפים

20 גרם אגוזי מלך

**במקום להסתבך עם שקילות – חופן נדיב של מבחר האגוזים

חצי כפית אבקת כוסברה

חצי כפית אבקת כמון טחון

כפית גראם מסאלה

כפית מלח

20 גרם צימוקים/חמוציות

50 גרם קורנפלור

פלפל ירוק- לפי הטעם

 

צילום: שני הלוי

 

מצרכים לרוטב קארי 

4 שיני שום

כף זרעי כמון

ג'ינג'ר טרי בגודל של שתי אצבעות

 חצי כפית אבקת אמצ'ור (מנגו יבש)

 2 בצלים

 חצי כפית כורכום

4 עגבניות

חצי כפית אבקת צ'ילי חריף

 200 גרם קשיו – מושרים 3 שעות במים

 כפית אבקת כוסברה

100 מ"ל קרם קוקוס (לא להתבלבל עם מי או חלב קוקוס)

כפית גאראם מסאלה

כפית מלח

2 כפות שמן

קמצוץ אבקת אספטידה

כף סוכר

2 כפיות סילאן

 
 

הכנת הכופתאות

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה לריכוך מלא ומקררים אותם (רצוי אפילו לילה במקרר בקערה עם מי הבישול.

בקערה גדולה, מועכים את תפוחי האדמה הקרים (חשוב שיהיו קרים!) לפירה, מוסיפים 300 גרם טופו מגורד, את כל התבלינים ושתי כפות קורנפלור ומערבבים הכל היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

מחממים מחבת שטוחה על אש בינונית, בלי שמן, קולים את כל האגוזים למשך כמה דקות, עד שמתחילים להשתחרר השמנים.

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את 100 גרם הטופו שנשאר, צימוקים וחצי פלפל חריף. טוחנים למחית אחידה ומעבירים לקערה קטנה.

 בידיים יבשות, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. עם האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור, עמוקה ככל האפשר מבלי לעשות חור בכדור. יוצרים כדור קטן ממחית האגוזים והטופו, ומניחים בתוך הגומה. סוגרים ומהדקים היטב את הכדור. כך חוזרים על הפעולה עד שנגמרות תערובת הכופתאות ומחית האגוזים.  

מחממים סיר עם שמן עמוק על אש גבוהה.

בצלחת שטוחה, שמים קורנפלור ומצפים היטב כל כופתה בנפרד ובעדינות כדי שלא יתפרקו. כשהשמן חם מספיק, מניחים בעדינות את כל הכופתאות בשמן חשוב מאוד! עם כף גדולה לערבב כל הזמן את השמן, בשביל שהכופתאות יקבלו שמן רותח מכל הצדדים.

 אחרי כ-2 דקות, כשהכופתאות מתחילות להשחים, מנמיכים את האש לגובה בינוני ובעדינות הופכים את הכופתאות בשמן.  מוציאים את הכופתה כאשר היא זהובה ומניחים בצלחת עם נייר סופג להצטנן.

 

צילום: שני הלוי

 

הכנת רוטב הקארי

מקלפים וחותכים את שני הבצלים לרבעים. מבשלים בסיר עם מים עד שהבצלים רכים ושקופים. טוחנים במעבד מזון או בלנדר למחית אחידה ושמים בקערה.

משרים את הקשיו במים פושרים במשך 3 שעות, מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד בערך 1 כוס מים, עד קבלת קרם סמיך ונוזלי.

מכניסים למעבד המזון את השום והג'ינג'ר יחד עם 4 כפות מים, טוחנים למחית חלקה ואחידה ומעבירים לקערה נפרדת.

טוחנים את העגבניות במעבד מזון למחית אחידה.

בסיר רחב עם תחתית עבה, או בווק, מחממים את השמן, מוסיפים את זרעי הכמון ואבקת האספטידה, מטגנים במשך כמה שניות רק עד שהכמון מתחיל להוציא ניחוח (לא לשרוף!).

מוסיפים את מחית השום-ג'ינג'ר, מערבבים היטב ומטגנים כ-2 דקות על אש בינונית (לשים לב לערבב כל הזמן שלא יישרף.

מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות. קוצצים דק את חצי הפלפל החריף שנשאר, מוסיפים למחבת. מערבבים היטב עד שכל הנוזלים של הבצל מתאדים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ואת כל התבלינים למעט המלח והסוכר, מערבבים היטב מכסים ומנמיכים את האש לחום בינוני נמוך. מערבבים מידי פעם בשביל שהרוטב לא יידבק, עד שהעגבניות והנוזלים מצטמצמים (בערך 10 דקות).

מוסיפים את מחית קרם הקשיו, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות נוספות בלי מכסה. תוך ערבוב מתמיד (קרם הקשיו נוטה להידבק לדפנות ותחתית הסיר).

מוסיפים קרם קוקוס, סוכר/סילאן ומלח לפי הטעם, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים.

מוסיפים עוד 1-2 כוסות מים בהדרגה (תלוי כמה סמיך או נוזלי אתם אוהבים את הקארי), מכסים ומנמיכים את האש, נותנים לרוטב להתבשל עוד 5-10 דקות על אש נמוכה.

הגשה

אם הכופתאות התקררו כבר, אפשר לחמם כמה דקות בתנור. מניחים כמה כופתאות בצלחת ושופכים מעל את המלאי שהכנו. מגישים יחד עם אורז ו/או צ'אפטי. 

בתאבון!

 

לעוד מתכונים של שחף, כנסו לעמוד שלו בפייסבוק!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *