Categories
ללא קטגוריה

לא “דל” בכלל

מה נאכל בבוקר? דל באט. מה נאכל בצהריים? דל באט. מה נאכל בערב? דל באט. ולקינוח? דל באט! 

בתרבות הנפאלית, ישיבה במסעדה היא אקט מיותר. מרבית הנפאלים לא רודפים אחרי אוכל וטעמים חדשים אלא שמחים בחלקת הדל באט שלהם.

Dal bhat, או בנפאלית दालभात הוא למעשה אורז מבושל עם מרק עדשים. המנה הזו פופולארית בנפאל, אך היא מזכירה גם את המטבח הצפון-הודי.

נשמע קצת משעמם. זה מה שהם אוכלים כל היום?

אז זהו שלא. מנת דל באט מלאה מגיעה עם תוספת של ירקות חתוכים (מלפפון, עגבנייה ובצל), יוגורט לריכוך הטעם חריף, ירקות מבושלים ותוספת מתוקה של צ'אטני.

אבל לא רק. הדל באט שבמקורו הגיע מהכפרים, זלג לערים ובמקומות רבים מבשלים אותו אחרת ומעניקים לו גוון אישי יותר.

 

מגיע במספר וריאציות. דל באט (התמונה לקוחה מ"ויקיפדיה")

 

ארוחת בוקר בנפאל

לארוחת הבוקר הנפאלית לא היינו מעניקים במהרה את דגל היצירתיות. היא מכילה דל באט נקי, אשר מלווה, אם תרצו, בסלט נפאלי. סלט נפאלי הינו לקט של ירקות חתוכים והוא מוגש עם גבינה לבנה בצד.

 

ירקות חתוכים עם גבינה בצד. סלט נפאלי.

 

הנפאלים, ובעיקר הכפריים שבהם לרוב לא ישאלו אתכם "איך תרצו את החביתה שלכם?" או יגישו לכם מיני גבינות ולחמים אבל חכו לצהריים, שם הצד הקולינרי מתחיל לתפוס פיקוד.

ארוחת צהריים

הדל באט בצהריים הופך למגוון יותר. בנפאל קיים איסור מוחלט על אכילת בשר פרה ולכן תוכלו לקבל תוספת של בשר טלה על האורז.

אורז, מרק עדשים ובשר טלה

 

צמחונים יוכלו לשדרג את המנה הבסיסית (של האורז והמרק) ולבקש תוספת צמחונית, כמו יותר כרוביות בירקות המאודים.

 

 

 

מנת דל באט צמחונית.ירק מוביל במקום בשר.

 

מרק העדשים (ה"דל" עצמו) משתנה מחריף מאוד ללא חריף כלל. לעיתים הוא יהיה מתובל בכמון, בג'ינג'ר או יגיע עם תוספת של בצל מטוגן.

 

ארוחת ערב

לארוחת הערב תוכלו להתפנק על דל "גורמה". מסעדות רבות, בהן גם המסעדות הפשוטות יותר בכפרים יגישו לכם דל עם תוספת דג. בנפאל לא חסרים מקורות מים וכיאה למקום השוכן ליד נהר, יש דייגים רבים שמספקים את הסחורה.

 

 

דל גורמה. מוגש עם דג

 

 

מתכון למנת דל באט נפאלי בסיסי

דאל:

10 כפות של עדשים

2 עגבניות מקלופות וחתוכות

בצל אחד

ג'ינג'ר/מסאלה/ שום/ צ'ילי /תבלינים נוספים להעשרת הטעם

יש לערבב את העדשים במים רותחים (מומלץ 5 כוסות) עד שהם נהיים רכים. תוך כדי ערבוב יש להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב לפי רמת הסמיכות הנדרשת.

 

את הבאט (האורז) מכינים כמו אורז רגיל. בסיום ההכנה יש להשרות אותו במים קרים.

ברגע שהוא קר מוזגים עליו את העדשים החמות.

ניתן להוסיף כל תוספת העולה על רוחכם.

 

לעצלנים: תוכלו להוסיף גם שעועית מקופסת שימורים

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *