Categories
ללא קטגוריה

צ’אנה מסאלה: המתכון

בשבילנו חומוס זה הכי ישראלי שיש, אבל גם להודים יש גרסה משלהם, והיא לא רעה בכלל! עדי ברק, בעלת המסעדה הטבעונית 'בלו קאטרפילר' בדראמסלה, מפנקת אתכם במתכון לתבשיל צ'אנה מסאלה, שיעלה זכרונות חריפים לארץ אהובה..

 

צ'אנה (חומוס בהינדי) מסאלה (התבלין ההודי הנפוץ)- הוא תבשיל חומוס חם, המוגש בדרך כלל עם צ'פאטי או אורז לבן. הנה מתכון שקצת ירענן את המטבח שלכם בטעמים ההודיים:

מצרכים:

100 גרם חומוס מבושל 

100 גרם עגבניות מרוסקות/חתוכות קטן

100 גרם בצל קצוץ                   

50 גרם שום וג'ינג'ר בבלנדר (כ25 גרם כל אחד)

50 גרם שמן (כרבע כוס)

 

אבקות:

כפית כורכום

כפית אבקת כוסברה

חצי כפית אבקת צ'ילי (או לפי מידת החריפות הרצויה)

חצי כפית גראם מסאלה (או לפי מידת החריפות הרצויה)

כפית מלח

זרעים

כפית זרעי כמון

כ4-5 יחידות פלפל שחור -לא גרוס

מקל קינמון

כ-3 יחידות הל שלם

הכנה:

חממו שמן בסיר וטגנו את הכמון, פלפל שחור, קינמון, הל וציפורן (התבלינים שאינם אבקות). הוסיפו את השום והג'ינג'ר, ערבבו היטב והוסיפו את הבצל הקצוץ. המשיכו לטגן עד שמשחים. הוסיפו את האבקות (כורכום,צ'ילי,כוסברה,גראם מסאלה), קצת מים וטגנו. הוסיפו את המלח, את העגבניות ובשלו כ3 דקות, הוסיפו את החומוס המבושל, מעט מים (כוס בערך), כסו ובשלו על אש נמוכה, לאחר כ-5 דקות בישול הוציאו מהסיר לתוך קערה כמה כפות מהתבשיל ומעכו באמצעות מזלג לכדי פירה, החזירו את התערובת לסיר, כסו והמשיכו לבשל עוד כ-10 דקות מכוסה ועל אש נמוכה.

מקשטים עם עלי כוסברה קצוצים.

הוסיפו לאורז לבן או צ'פאטי (או פיתה בגרסה הישראלית).

בתאבון!

 

תבשיל צ'אנה מסאלה הודי מסורתי

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *