Categories
ללא קטגוריה

קוראים אוכלים – מתכונים קלים לזיכרונות מתוקים

טל בן אריה משתפת אותנו בהרהורים לגבי הקינוחים המפורסמים ביותר בכל יבשת הודו בקרב התרמילאים: למי אנחנו נוהגים לומר שלום? איזו עוגת יומולדת מומלץ להכין? ומה קורה כשהמלכה באה לבקר בבגסו?

 

.http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/355_99926830018_7994_n.jpg
 
God save the Queen!!!
 
שלום למלכה, שלום באמת! מה שלומך?
הסיפורים מאחורי "שלום למלכה" מרובים, מלצרים ותיקים בהודו מספרים כי מדובר במתכון שנוצר ביוזמת בחור ישראלי שהיה תחת "דודא" לא נורמאלית. הבחור הגיע למסעדה תיירותית, ערבב כמה חומרים שמצא במקרה במטבח וכך נוצר אחד הקינוחים הפופולרים ביותר ברחבי התת- יבשת. אגדה אורבנית? סיפורי סבתא? מה זה חשוב! היום אנחנו מגישים לכם מתכון פשוט שלא דורש יותר מידי הכנות מלכותיות.
 
מצרכים:
1/5חבילת ביסקוויטים של פתי בר
1/5 קופסאת שוקולד וניל
3 בננות בינוניות חתוכות לעיגולים
תערובת שקדים/בוטנים (בטעם טיבעי)
צימוקים כאוות נפשכם.
ו…. סירופ שוקולד!
 
אופן ההכנה:
שופכים הכל לתוך קערה גדולה/קטנה
את הביסקווטים שוברים לחתיכות קטנות
לאחר מכן מניחים עליהם חתיכות בננה
על כל זה מגלגלים כדורי גלידה
את הר הגלידה מקשטים עם סירופי שוקולד
סה-טו! אתם יכולים להוסיף צימוקים או שקדים ובטונים בשביל הקישוט והטעם.
 
363_38755824578_5679_n
שלום למלכה
 
377_44672109746_1245_n
אתה לוחץ פה יוצא עוגה
 
איפה העוגה?
 
כשהדצים שרו את שירם המפורסם איפה? איפה? איפה? איפה העוגה? הם לא חשבו על הבגסו קייק. אחד מהקינוחים היותר מעולים שמוגשים במסעדות. העוגה קרויה על שמו של המעוז החביב ביותר על הישראלים בהודו – הכפר החביבי בגסו, שבדרמסלה. 
המדור ממליץ לכם לפנק בעוגת יום הולדת, או אולי להפתיע מישהו שחזר מהודו, מומלץ ביותר לכאלה ששכחו כבר את הטעם, בקיצור הבנתם את הרעיון.
 
מצרכים:
250
 גרם עוגיות חמאה
 100 גרם חמאה
40
 גרם חמאה (לריבת החלב)
 250
גרם ריבת חלב 
 40
גרם חמאה (לשוקולד)
100
 גרם שוקולד מריר 
 
http://i.minus.com/jbmJ08ZlQoLqSH.jpg
לעוגה המקורית טוסו לבגסו, בינתיים תסתפקו במטבח שלכם בראשון.
 
אופן הכנה:
עוגת הבגסו קייק מורכבת משלושה שכבות.
שכבה ראשונה:
את עוגיות החמאה יש לרסק היטב ולערבב עם החמאה. את כל העיסה הזו להניח (ולשטח) בתבנית עד שתתקבל שכבה דקה.
שכבה שנייה:
להמיס בסיר חמאה עם הריבת חלב עד שנוצרת תערובת אחידה. כשהתערובת חמה למרוח על השכבה הראשונה. לחכות שהתערובת תתקרר מעט לפני השכבה האחרונה.
שכבה שלישית:
אותו דבר- להרתיח בסיר את החמאה והשוקולד וכשנוצרת תערובת בעודה חמה למרוח וליישר על השכבה בתבנית.
לאחר מכן יש להכניס לקירור במקרר למשך 40-50 דקות.
 
למי שרוצה ממש להשקיע אז תמיד נחמד להוסיף בקצפת כמה מילים חמות כפי שניתן לראות בתמונה.
 
עוגת יומולדת נוסח בגסו קייק. מזל טוב!!!
 
והדובדבן שבקצפת
מה קורה כשהמלכה פוגשת את בגסו? בשלהי שנות 2011 קינוח חדש חדר לשוק הקינוחים בקרב התרמילאים: "שלום למלך". ההכלאה המושלמת בין שלום למלכה לבגסו קייק. יאמי!!!
 
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/378200_10151008827022981_631453581_n.jpg
מלכותי ומעודן. שלום למלך.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *