Categories
ללא קטגוריה

5 כוכבי מישלן בחצי שעה

יאנה היא לא סתם מטיילת רגילה שנשבתה בקסם של הודו אהובתנו. היא הפכה אותה למקצוע שלה. חיטטנו לה בחוברת המתכונים ושלפנו מתכון קל וטעים שכולכם תוכלו להנות ממנו

שלום, שמי יאנה ואני משוגעת על הודו כבר שנים רבות. טיילתי, גרתי ולמדתי בהודו (יוגה ואיורוודה) במשך כ-5 שנים. אני מאוהבת בהודו וכמובן באוכל ההודי! היום אני מלמדת בישול הודי וזה פשוט עושה אותי מאושרת!

ארצה להציג בפניכם קינוח האהוב על כולם – גולאב ג'אמון.

זה מתכון יחסית קל ואין בעיה להכין את זה בבית.

תהנו!

 

יאנה וטאלי. צילום: Ed Shamis and Vladimir Eskin

 

גולאב ג'אמון  (מתכון של מנג'ולה )

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול:  20 דקות

כמות הכדורים – בערך 20

 

בשביל לעשות לכם חשק. גולאב ג'אמון מוכן

מרכיבים

לכדורים

כוס חלב מיובש (ניתן לקנות בתחנה מרכזית בחנות הודית, זו בעצם אבקת חלב)

1/4 כוס של קמח לבן

1/8 כפית של סודה לשתייה

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כפית הל טחון

לסירופ

1.5 כוס מים

1.5 כוס סוכר

* 1 ליטר שמן לטיגון עמוק

 

 

הכנה

לסירופ:

יוצקים מים וסוכר לתוך סיר, מחממים עד להמסת הסוכר ומניחים להתקרר.

 

הכנת הכדורים:

יוצקים לתוך קערה חלב מיובש, קמח, סודה והל, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב.

אמור להתקבל  מן בצק רך כזה. אם זה יבש מדי – תוסיפו 1-2 כפיות חלב (לא שמנת).

הבצק אמור להיות רך מאוד ונדבק לידיים.

הניחו את הבצק לנוח כ- 10 דקות.

שמנו את כפות ידיכם ולושו את הבצק.

תחלקו ל20 חלקים זהים וגלגלו לכדורים. חשוב לדעת שהם מכפילים את גודלם בטיגון (שימו לב שאין סדקים בכדורים!)

חממו את השמן בסיר עמוק על אש בינונית. על מנת להיות בטוחים שהשמן מספיק חם, זרקו חתיכת בצק קטנטנה לתוך הסיר. אם היא צפה לאחר 2-3 שניות – השמן מוכן לטיגון.

הניחו את הכדורים בתוך השמן. בגלל שהכדורים מכפילים את נפחם, אל תכניסו יותר מדי שלא יהיה להם צפוף מדי.

ייקח בערך 5-7 דקות להביא את הכדורים ל"רמת השיזוף" הנכונה.

חשוב! כשאתם מטגנים את הג'אמונים תסובבו אותם כל הזמן בעזרת כף מחוררת על מנת לתת להם שיזוף שווה מכל הצדדים.

צננו את הכדורים המוכנים והניחו אותם בתוך הסירופ (כשהוא כבר לא חם!)

השאירו אותם בסירופ לפחות כ20 דקות.

 

הג'אמונים בסירופ. צילום: Green Chilli Photography

 

טיפים נוספים:

אל תטגנו את הכדורים על אש גדולה. הם יישארו קשים מבפנים.

יותר מדי סודה תגרום להם להיות רכים מדי והם יתפרקו תוך כדי טיגון.

 אם תניחו את הג'אמונים בתוך הסירופ מיד לאחר הטיגון, הם יאבדו את צורתם ואת מרקמם.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *